Bomastraat / NU architectuuratelier

first_imgSave this picture!© Stijn Bollaert+ 39 Share CopyAbout this officeNU architectuuratelierOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationGhentHousesRefurbishmentBelgiumPublished on June 13, 2014Cite: “Bomastraat / NU architectuuratelier” 13 Jun 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, Renovation•Ghent, Belgium 2011 Bomastraat / NU architectuuratelier Architects: NU architectuuratelier Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/514897/bomastraat-nu-architectuuratelier Clipboard ArchDaily Bomastraat / NU architectuuratelierSave this projectSaveBomastraat / NU architectuuratelier photographs:  Stijn BollaertPhotographs:  Stijn BollaertSave this picture!© Stijn BollaertRecommended ProductsSkylightsLibartSolaGlide Inclined Retractable SkylightMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapLightsVibiaCeiling Lights – BIGCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterText description provided by the architects. Renovation of a forge to single family home with guest room, studio and gardens. On a unique location in the city of Ghent a single-family is realized within the walls of an old industrial building. The old brick forge and carpentry became the scene for the house as scaled room. Some shed roofs are retained, others are removed. Similarly, pieces of the concrete flooring are retained or removed. The house, a wood and steel framing with rational structure and readable use of material, cuts the plot in half. The result is a south facing, bar shaped volume which absorbs the confrontation between two complementary outdoor spaces: the walled garden and the workshop. If one goes through the gate, one enters a first room, a workshop space covered with the original shed roof. Save this picture!© Stijn BollaertThis open space is both a park and play area for the residents and a workplace. In that room three containers are strategically set up. Out of economic necessity, these compact prefabricated steel structures are used as storage and entry perpendicular to the house, and as ‘Bed&Breakfast’, stacked above the entrance porch. This ‘B&B’ is created by two containers internally linked to become a very vertical residence. At the same time they are used to stabilize the fragile old and by heritage intitutions protected front facade.
The second outdoor space is formed by an enclosed rear garden, bounded by a space under a maintained shed roof. This space looks back at the house. The feeling, of the room as a shed without a roof, is made permanent at any point of the plot.

Save this picture!SectionThe house is conceived as a transparent filter between the front and rear space. We inverse the classic principle: the opaque parts, in the otherwise glass front and back, are the opening parts. On summer days, when the walls are open, there is no visual separation between the more covered space to the street and the garden at the rear. Here the concept of front and rear becomes very ambiguous. A door opens very dramatically and changes the spatial constellation. On the south side the house gets translucent green plastic canopies to offer shade to the southern sun. On the first floor, these grills become a footbridge that gives the sleeping areas a relationship with the enclosed garden.

The construction of the house remains visible, slender white columns bear the open wooden scheduling. The cladding consists of untreated shingles. If they are wet, they become dark and get a varied and almost velvety appearance. Save this picture!© Stijn BollaertThe ground floor is characterized by the materialization of some specific and unique fixed furniture:

- The kitchen, made of green plywood, brass and green concrete
- The fireplace, a central and naked space separating element
- The entrance container, finished with polish pine plywood
- The stairs, at the same time the library, made of dark-stained oak veneer plywood and black HPL.

A sustainable project is realized by the conscious choice for a compact air-conditioned volume, well-insulated walls, triple glazing, balance ventilation and louvers on the south side to counteract extreme solar heating.Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessPraça Municipal 47 Building / Arquitetura NacionalSelected ProjectsHouse in Funabashi / Koji Hatano ArchitectsSelected Projects Share Projectscenter_img “COPY” “COPY” Year:  Belgium Houses 2011 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/514897/bomastraat-nu-architectuuratelier Clipboard Photographs Year: last_img read more

Quirky listings: A farm in Idlicote, Warwickshire for sale at £1.35million

first_imgHome » News » Housing Market » Quirky listings: A farm in Idlicote, Warwickshire for sale at £1.35million previous nextHousing MarketQuirky listings: A farm in Idlicote, Warwickshire for sale at £1.35millionA hot property – famous for its racing camels and pigs…Sheila Manchester24th July 20190807 Views If you want to propel your agency into the press you could take a snort at this listing.Butler Sherborn has listed a Warwickshire farm at Idlicote, together with a number of racing camels and racing pigs.The Fossett family has been training and racing their camels and pigs for almost 20 years but now their property has been listed for sale with Butler Sherborn.The Old Farmhouse is an imposing 18th Century Cotswold stone farmhouse that’s known locally as ‘where the camels live’, admittedly within a well-fenced paddock.The gorgeous house has period features such as flagstone floors, exposed beams and original fireplaces.Spread over three floors, it offers a well laid out family home with potential for modernisation, with all the expected rooms and spaces, as well as a self-contained annexe. There is an enclosed garden and a yard area with a Dutch barn converted to create five stables, tack room/workshop, a storage building and WC.The property runs to 3.4 acres, of which approximately 3 acres are the paddock of well-established grassland.Ben Way, at Butler Sherborn’s Stow-on-the-Wold office, “The Old Farmhouse is situated close to the unspoilt and idyllic hamlet of Idlicote and within some of Warwickshire’s prettiest countryside. It is well located to all main communication links including the M40 motorway just 9 miles for good access to Oxford, the Midlands and London, Birmingham International Airport and railway network.” Sadly, the camels and pigs are also moving on.https://www.butlersherborn.co.uk/The Old FarmhouseIf you have a quirky listing let us know: [email protected] properties Indian wedding camels racing camels Old Farmhouse Idlicote Sheila Manchester July 24, 2019The NegotiatorWhat’s your opinion? Cancel replyYou must be logged in to post a comment.Please note: This is a site for professional discussion. Comments will carry your full name and company.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Related articles Letting agent fined £11,500 over unlicenced rent-to-rent HMO3rd May 2021 BREAKING: Evictions paperwork must now include ‘breathing space’ scheme details30th April 2021 City dwellers most satisfied with where they live30th April 2021last_img read more