House in Gokiso / Kazuki Moroe Architects

first_imgArchDaily Architects: Kazuki Moroe Architects Area Area of this architecture project photographs:  Hiroshi UedaPhotographs:  Hiroshi UedaThe partition of light, and diagonal sights This site is located along the main street where various types of buildings as offices, shops, houses, parking lots and so on are built. The shape of site is 5.5 meter width and 25 meter depth. Save this picture!© Hiroshi UedaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornAlthough the south side of the site is a parking lot and the house can take in light to the inside, there is possibility that a high building is built in the future. So I designed top-lights and terraces can bring light and wind into inside, without arranging a big window on the south part. Save this picture!© Hiroshi UedaI didn’t put so many walls on the shorter side to make the most use of the shape of the site. Instead of physical walls, glass tube and corner-less sash divide the space vaguely. Save this picture!© Hiroshi UedaThe glass tube that rises up from the garage functions as a ventilating device. It becomes the space that can install EV in the future. I paid my attention to reflectivity rather than permeability of the glass and it plays the role of the light pillar. Save this picture!© Hiroshi UedaThe aluminum sash between living room and terrace doesn’t have corner mullion. When both side of the sash are opened, the terrace becomes one space that is connected with inner space. The sash of bathroom or porch can be also all opened. Many combination of an opening-and-closing state of the sashes can respond to various scenes.  Save this picture!© Hiroshi UedaWhen the sash of a porch and the top-light of a living room are opened, the prevailing wind from southeast will flow comfortably.  Save this picture!© Hiroshi UedaThe finish material and color of walls of the longitudinal direction varies, and it changes reflection of light. When you are in the room, you can enjoy the changing, but once you leave the room, a visible area of the color look smaller. Therefore, the unity throughout the house will not be damaged. Save this picture!SectionThe ceiling height of the garage is 3m to be able to park the camper. I designed composition of a skip floor by using the height. The sight spreads not only to a horizontal direction but to top and bottom diagonally. There are various crossing sights in the house, and the sights lead to trees and sky of the further ahead. In the narrow space, by shifting your eyes aslant, the body inclines naturally. So you can obtain calm and a feeling of release.Project gallerySee allShow less’The Great Sky’: Great Fen Visitor Center Competition Entry / Nicholas Hare ArchitectsUnbuilt ProjectMontfullà House / Hidalgo HartmannSelected Projects Share “COPY” Year:  Projects Save this picture!© Hiroshi Ueda+ 20 Share Area:  198 m² Area:  198 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/367572/house-in-gokiso-kazuki-moroe-architects Clipboard CopyAbout this officeKazuki Moroe ArchitectsOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTenpakuHousesJapanPublished on May 02, 2013Cite: “House in Gokiso / Kazuki Moroe Architects” 02 May 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2012 House in Gokiso / Kazuki Moroe ArchitectsSave this projectSaveHouse in Gokiso / Kazuki Moroe Architects Japan Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/367572/house-in-gokiso-kazuki-moroe-architects Clipboard House in Gokiso / Kazuki Moroe Architects “COPY” Photographs Year:  2012 CopyHouses•Tenpaku, Japanlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *