Kanoko Building / EASTERN Design Office

first_imgCopyAbout this officeEASTERN Design OfficeOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousesEducational ArchitectureDay CareKyotoJapanPublished on November 13, 2018Cite: “Kanoko Building / EASTERN Design Office” 12 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?饮水思源的 Kanako 小楼 / EASTERN Design Office是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Mixed Use Architecture “COPY” Photographs Other Participants:Ryoma Murata Buiding StudioCity:KyotoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Koichi TorimuraRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. This architecture might remind you of the images ofKanoko, a fawn drinking water,  “Kanoko” means a young deer in JapaneseLike a collar of a KimonoLike Origami, folding paper workA huge thumb pointing to the groundAn asymmetric shapeSave this picture!© Koichi TorimuraSave this picture!PlansSave this picture!© Koichi TorimuraThe site is situated on a corner, so you can see two facades of this building. This is the first building that catches your eyes when you get out of the station. Accordingly, we have designed this building not just as a simple cube, but as a funny and interesting form composed by two sides of the façade in order to make people create various images. It is designed sharply, clearly and dynamically. The name of this place is Sumizome-Cho, Fushimi-Ku in Kyoto city. This building has three stories made of a steel structure. The first and the second floor are for tenants, a pharmacy and a nursery school respectively. The third floor is a residential space for the parents of the client.Save this picture!Sections The north side of this site faces the main street of this neighborhood. There is a bridge east of the site, which connects the site and the main shopping street. The railway station is just 5 meters away from here. A small canal runs along the site. It is named “Kamogawa-Unga,” one of the branches of the Lake Biwa Canal, which was constructed during the Meiji period. This man-made waterway reminds neighbors of the history of the development of this area. This is one of “the traces of Kyoto’s dream.” It will be explained below. Our young client was born in this place and is working in Tokyo now. His parents ran a vegetable shop, but they felt they were too old to keep it and decided to close it down. Their house for working and living was dilapidated, so their son, i.e. our client decided to rebuild it. Save this picture!© Koichi Torimura The program was very clear. The first and the second floor will be designed for shops or retails, and the third floor is a residence for his parents. In the future, he might come back to this place and will have his own office in this building. Our client believes that this town should be changed to a more beautiful place. When he was looking for an architect, he noticed an interesting building in his neighborhood. It was an apartment house named “Slit Court” designed by our office, the Eastern Design Office. Our office is also along this canal and we are neighbors. The “ Slit Court” built along the main street is just 15-meters west from this “Kanoko House”. This site is a nice viewpoint seen from the station near a small canal.  From this place, we can get a wide view of the main street and the canal. We have suggested several designs and the “asymmetrical form” was the one our client preferred, saying this irregularly shaped design is beautiful.Save this picture!© Koichi TorimuraThe first and the second floor for shops face to the canal with a glass facade. The third floor is rather enclosed and we have designed small windows at some points to get the light and sight. The idea of the entire shape is to cut a part of the north corner diagonally and make terraces in that area. We intended to make the volume of the three-story building into one controlled design, yet each tenant floor is open to the town to let them interact lively and actively. At the pharmacy on the first floor, moms and kids are able to play in a kids corner provided in front of the canal. That is where the tip of the diagonal cut west facade and the ground meat. At the nursery school on the second floor, you can see the kids playing. In the evening, the lighting of each floor is gently shining and at night, lighting from the small windows rhythmically flourishes. About the canal “Kamogawa Unga“, “a trace of Kyoto’s dream”. Save this picture!© Koichi TorimuraBefore the Meiji era, the capital of Japan had been in Kyoto, but it was transferred to Tokyo as a result of the Meiji Restoration, which consequently leads to the decline of Kyoto. Therefore, people of Kyoto decided to construct a new Lake Biwa Canal for tapping water, waterways as transportation artery and waterpower that would stimulate new industries to trigger the revitalization of Kyoto. At that time, most of the civil engineering construction was designed and supervised by foreign engineers, but these canals are the first project that was carried out by the Japanese engineers only. There has been a hydroelectric power station 1 km southwards from this site. This canal has played a key role as a basic driving power to contribute to thriving newer industries such as spinning, stretching copper panels, machinery, Tobacco and so on. Our client named this building “Kanoko building“ from the image of the fawn/young deer drinking water next to the bridge over the small canal. Save this picture!© Koichi TorimuraProject gallerySee allShow lessSpace House / HBA-rchitectsSelected ProjectsGresham Street House / Jackson TeeceSelected Projects Share Photographs:  Koichi Torimura Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905616/kanoko-building-eastern-design-office Clipboard 2018 Japan Anna Nakamura Kanoko Building / EASTERN Design OfficeSave this projectSaveKanoko Building / EASTERN Design Office Year:  ArchDaily Save this picture!© Koichi Torimura+ 19Curated by María Francisca González Share Kanoko Building / EASTERN Design Office Projects Area:  281 m² Year Completion year of this architecture project Architects: EASTERN Design Office Area Area of this architecture project CopyMixed Use Architecture, Houses, Day Care•Kyoto, Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905616/kanoko-building-eastern-design-office Clipboard Manufacturers: Toto, Acor, Rakuera, YKK AP Inc, YOSHINO GYPSUM Lead Architect: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *